Przejdź do treści
Dostawa InPost 19 zł: Paczkomat lub kurier Ponad 3000 produktów z certyfikatem BIO Wysyłka w 1–2 dni robocze
Sklep z certyfikowaną żywnością BIO +48 500 306 992

Olej rycynowy kosmetyczny rafinowany 100 ml Mohani

100 ml

27,63 zł

154 w magazynie

Kup taniej w zestawie
SKU: 5902802720399 Kategorie: , Marka:

Opis

Rafinowany olej rycynowy Mohani to jednoskładnikowy kosmetyk z nasion rącznika pospolitego. Ma wiele zastosowań: do olejowania włosów, pielęgnacji brwi i rzęs, skóry dłoni, łokci i pięt oraz do olejowego mycia twarzy metodą OCM. Pasuje do każdego typu cery.

Najważniejsze cechy

  • 100% olej z nasion rącznika pospolitego
  • Olej rafinowany
  • Do włosów, brwi, rzęs i skóry
  • Do olejowego mycia twarzy (OCM)
  • Pojemność 100 ml

Dane produktu

Marka Mohani
Rodzaj produktu Olej rycynowy kosmetyczny
Pojemność 100 ml
Skład Ricinus Communis Seed Oil
Rafinacja Rafinowany
Kod EAN 5902802720399

O produkcie

Olej rycynowy jest gęsty, dlatego przed nałożeniem bezpośrednio na skórę warto rozcieńczyć go olejem bazowym. W metodzie OCM sprawdza się jako składnik mieszanki z innymi olejami, np. z olejem z róży mosqueta. Kilka kropel można też dodać do kremu, balsamu, maski do włosów lub kąpieli.

Do brwi i rzęs nakładaj go czystą szczoteczką typu mascara. Na dłonie, łokcie, kolana i pięty wmasuj lekko ogrzany olej, a potem załóż bawełniane rękawiczki lub skarpetki. Na włosach olej wymaga zmycia szamponem. Butelka 100 ml, przechowuj w suchym i zacienionym miejscu.

Skład

Ricinus Communis Seed Oil (olej z nasion rącznika pospolitego).

Sposób użycia

Przed bezpośrednim użyciem na skórę rozcieńcz z olejem bazowym. Na problemowe miejsca skóry, np. dotknięte trądzikiem stosuj punktowo, aby przyspieszyć redukcję wyprysków.

Dodaj kilka kropel do ulubionego kremu lub balsamu do ciała, aby wzbogacić jego właściwości pielęgnacyjne.

Zastosuj jako dodatek do kąpieli, dodaj kilka kropel do wody.

Idealny do olejowego mycia twarzy (metoda OCM) jako olej bazowy, mieszany z innymi olejami pielęgnacyjnymi, np. Olejem z róży Mosqueta.

Stosuj do pielęgnacji brwi i rzęs. Nakładaj olejek na czystą mini szczoteczkę (typu mascara) i przecierać nią włoski.

Dłonie (paznokcie), łokcie, kolana, pięty – wmasuj w wymienione miejsca lekko ogrzany olejek. Na olejowaną skórę dłoni/stóp nałóż potem bawełniane rękawiczki/skarpetki. Stopy i dłonie można także moczyć w ciepłej, olejowej kąpieli.

Na włosy – można stosować na całą długość włosów oraz na skórę głowy (wymaga zmycia szamponem). Przed nałożeniem warto lekko ogrzać olej. Można dodać także do maski, by wzmocnić jej działanie.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Najczęściej zadawane pytania

Jaki jest skład oleju?

To w 100% olej z nasion rącznika pospolitego (Ricinus Communis Seed Oil).

Czy olej można nakładać bezpośrednio na skórę?

Producent zaleca rozcieńczenie go olejem bazowym przed bezpośrednim użyciem na skórę.

Jak stosować olej rycynowy na brwi i rzęsy?

Nałóż olej na czystą mini szczoteczkę typu mascara i przeczesz nią włoski.

Czy olej rycynowy nadaje się do metody OCM?

Tak, sprawdza się jako składnik mieszanki do olejowego mycia twarzy, łączony z innymi olejami.

Czy olej jest rafinowany?

Tak, to olej rafinowany.

Jak przechowywać olej?

W suchym i zacienionym miejscu.

Informacje dodatkowe

Waga 0,22 kg

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.